داریوش شهبازی؛ تاریخپژوه در گفتوگو با خبرنگار ایکنا گفت: خانوادهها در آئین نوروز و قبل از سیزده بدر «سبزه» پدید میآوردند؛ یعنی به دور کوزههای بزرگ و زیبا پارچه میبستند و آن را مرطوب کرده و تخم شاهی را پس از ۲۴ ساعت خیس کردن، با دست روی پارچه این کوزهها قرار داده و کوزه را پر از آب میکردند و در یک جای گرم و تر در خانه قرار میدادند. مدام آب کوزه را پر میکردند؛ چراکه کوزهها به دلیل ساختار سفالی بدون لعابشان نم میداد و تخم گیاه امکان ریشه کردن و سبز شدن داشت.
انتهای پیام